Say hi to Yuda, my future husband

I förra inlägget önskade jag mig en karl. Dagen efter fick jag en. Han heter Wayan Yuda och kör taxi i Ubud.

Ever heard of sayinget “Be careful what you wish for”? Well, vi kan väl säga att det var länge sedan det har stämt så bra in på mitt liv som i onsdags. Yuda kör taxi. Delar av dagen spenderar han med att vifta med en nött plastskylt där det står just TAXI med kråkiga bokstäver. Hans hemmahamn var tydligen rakt utanför ingången till mitt guesthouse. I dagar hade han viftat och ropat efter mig, givetvis inte bara efter mig utan efter varenda jävla ture turist som knatat gatan upp och ned. Mitt No, thank you! byttes dock i onsdags till Yes, thank you! och med ett enormt leende från hans sida och ett något svalare från min bestämde vi träff klockan 11.30. Målet: Legian.

Oftast är det bra att vara ärlig. Men ibland, not so much. Typ som under den här taxiresan. Jag hade precis satt mig till rätta i baksätet, i en fruktansvärt obekvämt nerhalkad stil eftersom mitt huvud slog i taket. Hade också lite förstrött svarat på några sånna där trevlighetsfraser som är så otroligt vanliga här. Vet inte hur ofta per dag jag säger mitt namn, var jag är från och ler åt kommentaren “oh, so cold there”. Hinner under de första minutrarna även tänka: gött han kör bra. Det gör mina kommande 90 minuter mindre stissiga.

“So, u with boyfriend?” Yuda frågar lite så där nonchalant i förbifarten och ler i backspegeln åt mig.
“No, I’m not. To complicated”, svarar jag och ler tillbaka.

Yoda snackar på om att han har varit gift en gång i tiden men att även det var för komplicerat. Bara en massa tjat. Han härmar vad jag endast kan tolka är en jävligt förbannad balinesiska som skäller på sin man.
“It’s better to be single u know”, säger jag. Yuda ler plötsligt väldigt mycket större i backspegeln och frågar om jag är singel. Han ser sjukt nöjd ut.

Eh yes? Vilken del av mitt svar om pojkvännen gick inte fram, tänker jag. Jag är jävligt mycket singel, faktiskt. Men det säger jag inte högt. Yuda verkar vara het på gröten ändå, så att säga.

Precis där och då kommer jag på en sak. Hade jag inte läst i en blogg, skriven av en tjej som reste runt här nere själv, att ALLTID säga att ja, jag har en pojkvän. Eller flickvän. Bara INTE säga att man var singel?

“I can cook for you, no worries”, kontrar Yoda som om han hört vad jag tänkte. “You can live with me, I have house outside of Ubud. No worries.”

Det är uppenbart att jag har trampat i det berömda klaveret. Medan jag försöker att inte låta otrevlig i ytterligare en timme så försöker Yuda pitcha dejtförslag som jag kan tänkas gå med på.

  • “We can go to Blue Laggon and see fishes.”
  • “We can just have dinner, as friends.”
  • “I drive people everyday, but when you feel like this… just have to say it.”
  • “I just remembered I go to Kuta tomorrow, I will text you so we can have Bintang.”
  • “You can stay with me for free, no worries.”

NO WORRIES?! Vill typ skrika till karl exakt HUR MYCKET han är ute och cyklar. Inte nog med att han ser ut som en korsning mellan Barbapappa och Baloo, han fattar verkligen INTE vinken. Så jag bestämmer mig helt enkelt för att vara överjävligt tydlig innan jag får ett slaganfall på karl.

“You know, I really don’t want to meet you. I don’t want to meet anyone. I want to be alone. So, no thank you.”

Yoda skrattar, verkar inte hajja alls. Istället stannar han vid sidan av vägen och innan jag hinner protestera har han klivit ut och gått iväg till en dam som sitter i vägrenen och säljer nått oidentifierbart. Han kommer tillbaka till bilen, ännu gladare, och ger mig ett ljummet knyte gjort av bananblad.

“Try”, säger Yuda och ser förväntansfull ut. Jag vecklar upp bladet och ser fyra geggiga slajmgröna skapelser med riven kokos på. Biter i ena hörnet på en av dem. Det smakar lika äckligt som det ser ut.

“Very good, yes”, säger Yuda. Jag säger… nja.

“I will still not come live with you, you know”, säger jag buttert.

Yuda, som nu har börjat köra igen, kollar i backspegeln och gör tumme upp.

“But I can cook for you, no worries.”

4 reaktion på “Say hi to Yuda, my future husband”

  1. Fantastisk fin och rolig berättelse! Saknar dock bild på kära Yuda, min imaginära bild är en lite mer färggrannare Gollum, korrekt? 😀

    ha de fiiiiint

    1. Skönt att du ser den som fin, berättelsen alltså haha! Och bild kommer, du får hans whats up-bild på messenger;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *