Plugget och en väldans massa sidospår

Det är jävligt noicy här. Sitter på en pub där stora monitors visar något som jag tror är Australiensisk fotboll. Finns den sporten ens? Har något svagt minne från när jag backpackade i Australien för 11 år sedan att det fanns en sport som såg ut som en crossover mellan amerikansk fotboll och rugby. So… can this be it? Killarna har jävligt korta shorts iaf. De gör det där movet som alla brudar gör när de har för korta shorts. Att liksom lite sådär i farten försöka dra ner det som kryper upp mellan låren.

Digital Marketing Online Course

Anyhow. Jag försöker plugga. Är på vecka tre av sex i kursen Digital Marketing från Hyper Island. De första två veckorna gjorde jag hemma i Sverige. Det var ju ett jäkla härke. Att jobba 100 procent, packa ihop sitt liv och flytta in hos päronen OCH plugga på 25 procent var kanske inte den mest begåvade idé jag haft men men. Kursen hade sina datum. I just followed.

Vad går kursen ut på?

Jo, vi följer en kundresa och djupdyker i saker på vägen. Enkelt förklarat.

Growth model based on user journey

Första veckan var mer som ett intro kring digital marknadsföring. Vecka två handlade om Attraction, i korta ordalag hur man kreerar konverterande content. Det kändes ju givetvis som hemmaplan vilket var tur eftersom inlämningsuppgiften skulle in samma dag som flyget till Bali lyfte. Stressen. Herre. Min. Gud. Tryckte på sänd en minut innan det stod Final Call på monitorn på Arlanda.

Nu är vi på vecka tre och den handlar om Activation. Vi snackar keywords, SEO, hur Google Ads och Google Trends funkar (helvete vad det skriks nu, det blev mål… tror jag) och hur dagens  medielandskapet stället krav på att vi i högre grad tänker kund- och innehållsresa, inte kanalresa. Nått många snackar om men få lyckas med. Jävligt intressant. Även om det mesta är sånt man känner till så är det givande att få lite ny input på det hele. (Nu börjar nått liveband spela här också….)

Var är mina tusenlappar?!

Denna veckas uppgifter får mig att tänka på min högskoleutbildning och hur lite vi snackade om digitala kanaler och dess innehåll. För er som inte vet så läste jag Medie- och kommunikationsvetenskap och det låter ju hyffsat digitalt. I tell u not. Inte alls faktiskt. Å då tog jag ändå examen 2011.

Vi pratade i alla fall lite om att nya och gamla medier skulle mötas och vilka krav det kanske skulle komma att ställa på oss som kommunikatörer. Jag och min vapendragare Tessan hade på känn att det här var up and coming 😉 och skrev vår C-uppsats om hur digitala kanaler plötsligt fått användare att kunna delta i nyhetsproduktionen. Vi skrev alltså 70 sidor (eller nått) om användargenererat innehåll och hur lokal dagspress runt om i Småland såg på detta. Citatet, som också blev namn på uppsatsen, säger väl allt om deras inställning till oss som medskapare: Vi är inte en tummelplats för dårar.

Well. Det som då lät som dårskap är nu deras vardag. Vår uppsats blev för övrigt grunden till att vår handledare kunde få ett fett forskningsbidrag för att djupdyka i just användargenererat innehåll. Grattis Högskolan i Jönköping. Jag och Tessan väntar fortfarande på vår del av de där 300laxarna som pungades ut.

Minibikinis och silent treatment

Var var jag? Jo, plugget rullar på. Solen skiner. 27 grader i vattnet, 30 i luften och en go bris hela tiden. Jag bor 50 m från stranden. Har cirkus 1000 surfare och minibikiniklädda brudar runt mig hela dagarna. Tanken “I’m getting to old for this shit” slår mig ibland. Men så ser jag några som mig och tänker att nä, fan man är aldrig för gammal. Jag socialiserar mig dock mest med diverse servicepersonal just nu. Orkar inte ens försöka träffa nytt fölk. Sover, parasollsolar, pluggar och börjar om. Det är så jävla fint. Så länge. Det här ingen resa i Julia Roberts fotspår MEN en sak är säker – jag slår henne i hästlängder när det gäller the silent vow. Ni som hajjar, ni hajjar.

PUSS på er där hemma, nu måste jag pysa från baren. Mina trumhinnor går sönder. I’m getting to old for at least this shit.

Vy från morgonpromenaden
Inga paddor här inte

12 reaktion på “Plugget och en väldans massa sidospår”

  1. Naaw <3 Du får säga till när jag ska langa ett utdrag från kör-appen, den fortsätter att briljera HAHA

 1. Älskar sina updates och ditt sätt att skriva, men det vet du! 🙂 Haha kul att jag i mitt huvud tydligen har saltat att vi gick bet på miljonbelopp på det där bidraget som vår uppsats genererade Känns så iaf haha!

  1. HAHA det kanske blev miljonbelopp till slut, i så fall undrar jag VERKLIGEN var våra cash är…

 2. Vad härligt att läsa att du har det bra (inte för att man va orolig, känns som du skulle klarar dig överallt i alla väder)!! Håller med Tessan, du skriver fantastiskt! En ren fröjd att läsa! Njut å lev! Kram

  1. Haha tack Em! Jag vet iaf att jag klarar mig i många lägen, att hänga på en strand och varva det med plugg är uppenbarligen ett av dem HAHA! Jag njuter och lever, stor kram tbx <3

 3. Underbara du❤️ Älskar att läsa dina texter, hör dig säga varenda ord! Njut av värmen och förhoppningsvis (svart!) lugnet

  1. Svart? Haha! Men ja lugnet kom i samma stund som jag klev in på min holk till rum. PUSS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *