Katastroftankar och konsten att smörja sin egen rygg

Det finns få saker som jag INTE tänkt på inför den här resan. Mycket har givetvis handlat om “tänk om något händer, vad gör jag då?”.

Ni som känner mig väl vet att jag har en tendens att råka ut för både det ena och det andra, inte bara på resor. Det behöver inte vara något direkt allvarligt men det är ändå stolpe ut. Låt mig ge några exempel ur verkligheten:

 • Sist jag var i Thailand blev fem av sex flyg försenade och hela rutten fick bokas om. Vi tvingades sova en natt både i Helsingfors och Bangkok innan vi till slut kom fram.
 • Sist jag åkte till Bali valde bagaget att stanna i Amsterdam.
 • En vecka senare skadade jag mig illa i benet av en våg som bestämde sig för att bli JÄVLIGT närgången på en utkiksplats. Notera att jag alltså inte stod i vattnet. Jag stod där man skulle stå för att ta fina bilder, fyra-fem meter upp från havsnivån, på en kaklad gång. Ändå slungades jag iväg av en monstervåg. Benet fick ett relativt ytligt men göttigt köttigt sår i storlek 12×7 cm. Det exakta måttet vet jag eftersom jag i sex veckor efteråt fick gå och lägga om såret hos läkare som måttade upp det varje gång. Armbågar och händer fick skrapsår och telefonen dränktes och dog för gott.
 • Dagen efter ovan händelse vaknar vi av en ordentlig jordbävning som fick oss att flyga upp ur sängen.
 • En morgon hemma i Sverige när jag kom ut för att köra till jobbet hade en bilist studsat rakt in i hela långsidan på min sprillans nya bil. Ingen annan bil hade en skråma. Fick byta 75 procent av alla plåtdelar på bilhelvetet.
 • Fick på några månader stopp i toan fyra gånger på grund av vad som skulle visa sig vara en byggmiss där rören lutade mot duschen, inte mot stammen. Gissa var skiten tar vägen…

Jag är dock glad att jag inte är lagd åt det nojjiga hållet, traskar inte runt med katastroftankar. Jag vet ju att jag kommer lösa whatever happens. Praktisk och logisk, fina egenskaper jag ärvt från de däringa päronen.

MEN.

Det jag dock inte tänkte på var banala saker. Exempelvis hur i helvete man smörjer in sin egen rygg med solkräm?! Min onda musarm undrar vad jag håller på med varje morgon när jag försöker nå upp, nå in, nå allt.

Enda lösningen jag ser just nu är att börja med yoga. To be continued. Jag vet i alla fall en som skulle bli överlycklig då – mama.

3 reaktion på “Katastroftankar och konsten att smörja sin egen rygg”

 1. Som sagt yoga är bra för alla. Du är ju mitt i yoga paradiset så nu måste du ta tag i det.

 2. 1. Sätt ett trosskydd på baksidan av en borste
  2. Kleta på solkräm.
  3. Nå hela ryggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *